Kejutan..kebencian..kegilaan

Setengaharian bersama FA, sangat lah menyeronokkan. Berjalan-jalan cuci mata.
Tujuan utama : Nak release tension (kononnye) Menuju ke wayang dengan harapan menggunung dapat tengok ‘Alice In Wonderland’ 3D. Tapi malangnya, tinggal seat paling depan kot. Sis kat kaunter tu pon macam tak bape nak syor kan kitorang amek seat tu coz boleh memeningkan kepala otak, katanya. So, kitorang pon dengan tak berapa nak rela hati, beli je yg tak ada 3D. Cerita tu, sumpah bosan. Aku tak suka. Haha.
Then kami pun berpusing-pusing la di dalam itu shopping complex. Pusing punya pusing, tiba-tiba terserempak dengan lecturer kitorang. Lecturer yang kononnya paling macho kat kolej tu (hoh, koya ler mu) yang menjadi kegilaan pelajar-pelajar (ada ke yg tergilakan beliau? Kalau ada, memang sah gadis itu gila, haha) Guess what? Lecturer yang kami ingat masih single and available tu, dah kawen. Giler terkejut beruk kami (beruk kami je yang terkejut, kami tak,hehe) dibuatnya. Bukan takat kawen, dah ada 2 anak lagi. Tapi serious perangai macam bajet dia muda remaja. Menggelenyar pulak tu.
Aritu, aku gi jumpa dia, nak hantar borang **, tau apa jadi? Err tak perlu cerita di sini kot. Biar FA je yang tau cerita tersebut. Rahsia ok? ;-p
Lelaki. Memang macam tu kan. Mata keranjang. Tak cukup satu. Dasar buaya daratan. Huh! Saya benci lelaki seperti itu. Benci..benci..benci..! Ok, cukup beremosi. 



Kami balik ke kolej menaiki bas secara percuma (Bangga) ingatkan tak perlu bayar. Kami dengan selambanya turun dari bas tu. Dah turun baru cakap "eh, free ke?" Ade sorang minah tu tak puas hati dgn kami. Dia kena bayar kot. hahaha.
P/S: Terasa diabaikan oleh awak. Terima kasih ='(

No comments: