kenapa?

kenapa aku rasa sedih?
patutnya sekarang ni aku gembira, bahagia...
ada orang sayang...
ada orang ambil berat...
ada tempat mengadu...
ada tempat bermanja...

hrmmmmmmmmmm (?_?)

Bile dapat girlfriend cantik

bile dapat girlfriend cantik...
takut kena kebas dek orang lain,
confident level tinggi bukan main,
tak fikir panjang terus ajak kawen..

bile bini tu dah tak cantik...
mula la hari-hari asyik lambat balik,

hello bro..
awak tu dah ada bini,
masih lagi nak cari awek seksi?

tolong la sedar diri..
rumah dah kate "pergi,,pergi,,tak payah kembali lagi"
kubur pun kate "mari-mari, ke mari, aku sedang sunyi ni"

tak sedar-sedar jugak lagi????

hah..ni la dia..gara-gara terlalu emosi lepas baca surat khabar metro pagi tadi...
~sigh~

Selamat.........


Hari ni hari jadi kawan special aku...kawan yang pernah rapat dengan aku dulu....
kepada kawan ku..
*
*
*
*
Selamat menjadi-jadi ye...
Semoga panjang umur..
Semoga kekal ke anak cucu (eh,macam terpesong pulak ucapan ini,ah tibai lah)
Semoga dilimpah ruahkan dengan rezeki yang halal...
kalau ade rezeki lebih tu boleh la share sikit dengan kengkawan kat kajang ni..
Sorry la kalau sebelum ni org tak bape nak layan kamu sangat..kamu text, org tak reply.. kamu tegur kat facebook pun org layan cam nak tak nak...bukan ape, org cume tak nak takut kite rapat lagi...
Org nak cakap thanks kat kamu sebab pernah buat org gembira, selalu buat org ketawa, seronok sangat dapat kawan dengan kamu..

erm...ape lagi nak cakap..dah tak de kot...

nah ni..kek birthday untuk kamu..ni je yang mampu org bagi..hehe







ikhlas dari sahabat mu



insaf sekejap..huh?

ekcely kan... ekcely kan kan kan...ade banyak sangat benda aku nak share dengan korang...tapi disebabkan TERLALU banyak, aku tak tau macam mana nak tulis..macam mana nak luahkan...macam mana nak nak nak laa...

Sedang aku sibuk menjelajah belog-belog yang menarik tertarik kau memang tembam, tiba-tiba tah macam mana aku boleh terbuka satu belog ni...

ayat-ayat dalam belog tu...perghhh boleh bikin hati bergetar, jantung membeku jari jemari terkaku...


 >> kadang-kadang seseorang manusia itu diberikan kecantikan supaya dengan kecantikan itu dia boleh berbuat sebanyak-banyak mungkar untuk diberikan balasan setimpal di Akhirat.

>> Kecantikan, biar secantik mana pun, akan pudar dengan perjalanan masa. Kecantikan, biar secantik mana sekali pun, boleh dicabar oleh naluri manusia yang mudah kalah dengan alasan JEMU.


membaca ayat-ayat begitu dipagi subuh yang hening begini membuatkan aku rasa macam ~macam mane ye nak cakap~  hrmmm...


>>Jauhilah perbuatan 'honeymoon' sebelum tiba masanya...

>>Jangan dekati zina. Ibarat menagih dadah, sekali terkena menjadi gian dan ketagih. Mahu lagi dan lagi, sampai bila?


Ni lagi...ayat yang buat aku rase macam nak mengalir ayor mate ayor hidong dan segale ayor yang ade kerana malu...malu pada......

>> Berkawan memang boleh untuk belajar, berkenalan dan bersembang tetapi jangan sampai tidak terkawal.

>> Berdua-duaan dengan pasangan bukan mahram adalah haram. Di dalam kereta berdua-duaan, di dalam rumah berdua-duaan, menaiki motor apa lagi saling merapat-rapat lagi haram. Apabila lelaki dan perempuan berdua-duaan berbondong-bondonglah tentera iblis mengerumuni untuk menggoda supaya melakukan maksiat.


 ~renung-renungkan dan selamat beramal~

stopped already,perhaps...

Stop being good to me
Don't be good to me anymore
I don't have the confidence to kneel my knees and be hurt by love
Although I had the whole world because of love
Although i miss it, I'm unable to find the way


Stop being good to me
Don't be good to me anymore
I don't have the confidence to kneel my knees and be hurt by love
If you have other thoughts than me,
if you have different thoughts than me.
If somebody asks you who I am,
nonchantly introduce me as just someone you know..

Stop being good to me
Don't be good to me anymore..

saw this quotes on someone's facebook...

If you love 2 people at the same time, choose the second one.
Because if you truly loved the first one, you wouldn’t love another one..

sad (just a word)

Wake up in the middle of the night. First thing to do, check my hand phones. Empty. Try to continue my dreams. Urghhh ! I can’t. Reading back our previous conversation makes my heart goes ~hard to explain~


Seriously, I don’t know what to do “diluah mati emak, ditelan mati bapak”

-empty-

i know....
Every word, every sentence, every paragraph that I wrote here inside my blog might hurt somebody’s feeling.

People can easily say “ini belog aku kan, suka hati aku la nak tulis ape pon”

But for me, I rather let my blog ‘empty’ than to hurt that persons feeling…

So I have decided to think before I post something..

Hrmmm….

i feel lost without you ='(


sorry .

(Sorry seems to be the hardest word)




What I got to do to make you love me?

What I got to do to make you care?

What do I do when lightning strikes me?

And I wake to find that you're not there?



What I got to do to make you want me?

What I got to do to be heard?

What do I say when it's all over?

Sorry seems to be the hardest word.



It's sad, so sad

It's a sad, sad situation.

And it's getting more and more absurd.

It's sad, so sad

Why can't we talk it over?

Oh it seems to me

That sorry seems to be the hardest word.



motif gambar : ~entah~

buat si BF <----bestfriend....awak jangan nak manis sangat dengan saya boleh tak??

....kenapa lah awak baik sangat dengan saya.....
padahal kalau saya jadi awak,,haih tak nak lah saya jadi awak...
sebab kalau saya jadi awak,,mesti saya dah tak sanggup lagi nak hidup...