emosi dini hari

Dah lama aku perasan benda ni. Dah lama aku nak cerita pasal benda ni. Dah lama aku tak puas hati dengan benda ni.

SITUASI 16 (tak payah confuse sangat, memang cerita ni skip terus ke situasi 16, sebab CD situasi 1-15 hilang ke mane tah, mungkin mak eton pinjam tak pulangkan lagi)

Ok, begini situasinya, kau ada sorang member, member yang kau kenal agak lama, lama yang sampai kau sendiri  tak ingat berapa lama dah kau kenal dia. Tup tap tup tap, hari berganti hari, bulan berganti bulan, tahun berganti baju, kau orang tetap begitu, sekadar kenalan. Mesra? Bila berjumpa sahaja.

Tapi dengan adanya dunia alam maya, kau kekal sebagai sahabat. Kadang-kadang ada juga bertegur sapa. Cuma,itulah. Kadang-kadang sahaja.

Ok, fine. Aku dah merepek, to cut it short. Sepanjang aku hidup ni, ramai jugak kenalan lelaki yang aku rapat. Rapat yang tak rapat mane pon, rapat bila time ada masalah je. Contohnye, bila ada masalah dengan awek. Time tu la baru nak sibuk cari tanya khabar la bagai. Bila tengah gembira, bahagia, ada nak cari aku? Jangan harap la kasimmmm.

Tapi tak pe, aku tak kisah semua tu, yang penting kawan-kawan still ingat aku. Tak de la rasa macam loser giler sorang2 tak de member. At least, bila sorang tu tengah bahagia, ada lagi sorang yang duk menderita tersiksa jiwa raga cerita masalah kat member. Aku suka jadi pendengar setia. Aku dengar segala benda yang korang nak cerita. Jangan risau, segala cerita yang aku ada, aku TAK akan cerita pada sesiapa. Mungkin itu salah satu sebab kenapa mereka suka cerita masalah mereka pada aku, atau mungkin juga sebab memang aku saje yang available masa diorang jiwa kacau tu dah tak tau nak cerita pada siapa tiba-tiba nampak gambar aku kat facebook ade lampu kecik kaler hijau dan tanpa ragu terus tekan di situ cerita pum pang pum pang dan berlalu buat macam tak ada apa-apa yang berlaku. Mungkin -_-'


Ada jugak jenis yang baru putus cinta, nangis sampai bengkak mata, lepas tu pura-pura macam "Aku cool, buat apa nak ingat perempuan ##%&^*$!%^$^*& macam tu. Aku cool. "

Tapi dalam banyak-banyak jenis tu, boleh aku rungkaikan, banyak jugak jenis yang baru berapa saat clash terus rasa diri hebat flirt dengan perempuan lain. Tak kisah la kau nak flirt dengan siapa pun,aku tau kau memang jenis yang tak boleh rasa diri lonely. Yang menjadi masalah sekarang ni, kalau kau flirt dengan perempuan yang kental tak pe jugak, ini kau pergi flirt dengan perempuan yang senang makan pujian,baru puji sikit dah bangga diri pergi update status kat twitter kata dah fall in love la bagai. Kau buat perempuan tu suka gila babi kat kau, sampai dia rela buat apa saja demi kau, basuh seluar baju kau, tengah malam tiba-tiba kau rasa lapar, kau call dia sambil buat suara menggoda, suruh masak ikan flowerhorn masak tempoyak siap delivery ke rumah pun dia sanggup buat, pastu bila kau dah bosan kau blah macam tu je. Kau ingat kau siapa?


Semenjak dua menjak ni, aku perasan, ramai kawan-kawan lelaki aku, mula rapat dengan aku sejak dorang putus cinta dengan awek tercinta. Kire macam kebanyakan mereka tengah mencari damai dihati la kononnye. Nak lupakan awek lama. Yang paling tak boleh belah, siap bersayang-sayang dengan aku. Kemon lah bro,kalau nak lupakan awek lama sekali pon, tak payah la kau nak ayat manis sangat dengan aku. Kalau lah aku ni jenis hati ais,kena panas sikit dah cair, habis lah kau. Memang sampai mati pon aku tak kan lepaskan kau. Kau ingat, sekali aku jatuh cinta, sampai mati pun aku tak kan lupa. Perghh, scary kannnn?

*Nasib baik setakat ni,hati aku masih gagah perkasa bak raksaksa. Walaupun kadang-kadang tu ada jugak la terkucil sana sini dek hasutan syaitonnirrojim. Tapi, aku cepat-cepat lempang diri sendiri sampai tersedar yang "eh,ape dah jadi dekat aku ni, mesti dah kena mandrem, baik pergi mandi bunga cepat" (lari masuk bilik air,mandi pakai 7 jenis sabun berbau bunga,ahh segar!)


notakukukaki: aku kalau boleh tak nak ade apa-apa hubungan dengan lelaki yang baru clash atau patah hati, maksud aku, hubungan hati dan perasaan, setakat kawan tu no hal lah brader =)


Ok lah,malas nak fikir lagi. Bye!

1 comment:

Anonymous said...

"Kau ingat, sekali aku jatuh cinta, sampai mati pun aku tak kan lupa."
seram weh bace statement nie...
da mcm surat ugutan! haha